parallax background

Dakisolatie Knauf Timber Frame

Bespaar honderden euro's met dakisolatie.

Dakisolatie met Knauf Supafil minerale wol.

Knauf Supafil Timber Frame is een speciaal ontwikkelde inblaaswol voor het na-isoleren van houtconstructies bestaande uit hellende daken, verdiepingsvloeren of gevels. De inblaaswol wordt gebruikt voor het vullen van o.a. loze ruimten tussen houten balken, gordingen of sporen van een dak en regelwerk van wanden.

Knauf Timber Frame inblaaswol wordt toegepast in constructie met een dampremmende folie of variabel intelligente folie. Dit is een folie met een variabele dampremmende waarde. Er zijn twee type folies om voor elke constructie een oplossing te hebben. Beide folies worden toegepast aan de binnenzijde (warme zijde) van de constructie om een correcte vochthuishouding te waarborgen.

Twee type uitvoeringen

  1. De dampremmende folie dient te worden toegepast aan de binnenzijde van het dak en wordt gemonteerd op de gordingen of het regelwerk. De folie komt dus vóór het isolatie materiaal. De folie zorgt voor een correcte dampremmende opbouw die de dakconstructie en isolatie beschermt tegen indringend vocht van binnenshuis en optredend condensvorming.
  2. De variabele intelligente folie is een innovatief materiaal waarvan de dampdichtheid kan veranderen op basis van de aanwezige vochtigheid in de woning. In de koude periodes zal de folie dampdichter zijn en in de zomer bij lagere luchtvochtigheid weer dampopen zijn. Zo kan de constructie blijven ademen en mogelijke condensvorming weren.

Deze folie wordt toegepast bij dakconstructies als er bijvoorbeeld al een dampremmend (isolatie)materiaal op het dak ligt. Denk hierbij aan een XPS-plaat of een oude Pur-plaat. Dit zijn twee materialen die vanuit zichzelf al redelijk dampdicht zijn.

Hierdoor kan er aan de binnenkant van het dak niet een 2edampremmende laag worden aangebracht en is de variabele folie een oplossing om de constructie vocht te laten weren en te laten afvoeren.

Na het monteren van de folie en het luchtdicht afwerken van de constructie wordt het isolatiemateriaal ingeblazen achter de folie en tussen de gordingen van het dak. De loze ruimte achter de folie wordt geheel gevuld met het isolatie materiaal en vult naadloos alle hoekjes en kieren op.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Vragen over jouw huis isoleren?

Naam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
* verplichte velden