parallax background

Dakisolatie.

een belangrijke investering voor iedereen die wil besparen op zijn energierekening.

Vastgoed Isolatie is gespecialiseerd in het isoleren van verschillende soorten daken

Dakisolatie is een belangrijke investering voor iedereen die wil besparen op zijn energierekening. Bij Vastgoed Isolatie zijn wij gespecialiseerd in het isoleren van verschillende soorten daken, van platte daken tot schuine daken. Met onze expertise en hoogwaardige isolatiematerialen zorgen wij ervoor dat uw dak optimaal geïsoleerd is, zodat u geen warmte meer verliest en bespaart op uw energierekening.

Ontdek de ideale isolatiematerialen voor uw dak

Bij dakisolatie zijn er verschillende isolatiematerialen beschikbaar, zoals glaswol, Isovlas, PUR en PIR. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw dak hangt af van verschillende factoren, zoals de hellingshoek van het dak, de beschikbare ruimte en uw budget. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het isoleren van verschillende soorten daken en adviseren u graag over de beste isolatiemethode voor uw pand.

Geniet van lagere energiekosten en verhoogd comfort met dakisolatie

Dakisolatie heeft vele voordelen. Zo zorgt het niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor meer comfort in uw woning of bedrijfspand. Een goed geïsoleerd dak houdt namelijk niet alleen de warmte binnen, maar ook het geluid en de vochtigheid buiten. Daarnaast is dakisolatie goed voor het milieu en verhoogt het de waarde van uw pand.

 

Veel gestelde vragen over dakisolatie

1Wat zijn de voordelen van dakisolatie?
Dakisolatie heeft veel voordelen. Ten eerste draagt het bij aan energiebesparing, omdat warmte voornamelijk opstijgt en dus via een niet-geïsoleerd dak verloren kan gaan. Verder verhoogt het je wooncomfort omdat de binnentemperatuur constanter blijft, zowel in de winter als in de zomer. Daarnaast draagt het bij aan de vermindering van CO2-uitstoot, en kan het de waarde van je woning verhogen.
2Hoeveel kan ik besparen met dakisolatie?
Hoeveel je precies kunt besparen met dakisolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder het type dak, de grootte van het dak en je huidige energiegebruik. Over het algemeen kun je echter met dakisolatie ongeveer 20 tot 30% besparen op je stookkosten.
3Is mijn dak geschikt voor isolatie?
Of je dak geschikt is voor isolatie hangt af van het type dak dat je hebt. Zowel platte als schuine daken kunnen worden geïsoleerd, maar de methode van isolatie kan verschillen. Bovendien is de staat van het dak ook belangrijk: als er bijvoorbeeld veel beschadigingen of lekkages zijn, moeten deze eerst gerepareerd worden.
4Wat kost dakisolatie?
De kosten voor dakisolatie hangen af van het type dak, de grootte van het dak, en het soort isolatiemateriaal dat je kiest. Gemiddeld liggen de kosten voor dakisolatie tussen de €20 en €60 per vierkante meter.
5Welke materialen zijn geschikt voor dakisolatie?
Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor dakisolatie, waaronder PIR-platen, glaswol, steenwol, EPS en PUR. De keuze voor het materiaal hangt af van de specifieke situatie, zoals het type dak en je persoonlijke voorkeuren.
6Kan ik subsidie krijgen voor dakisolatie?
Ja, in Nederland kun je mogelijk subsidie krijgen voor dakisolatie via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De exacte hoogte van de subsidie en de voorwaarden kunnen echter per jaar variëren, dus het is aan te raden om de meest actuele informatie op te zoeken op de website van de Rijksoverheid.
7Hoe lang duurt het om dakisolatie aan te brengen?
Het aanbrengen van dakisolatie kan, afhankelijk van het type dak en de grootte, één tot enkele dagen duren. Bij complexe projecten, zoals bijvoorbeeld een dakrenovatie gecombineerd met isolatie, kan het langer duren.
8Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?
De terugverdientijd van dakisolatie varieert, maar ligt over het algemeen tussen de 3 en 7 jaar. Dit hangt af van factoren zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag, de energieprijzen en je eigen energieverbruik.

Jorben staat voor je klaar

Vragen over jouw huis isoleren?

Naam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
* verplichte velden