parallax background

Garage isoleren.

Optimaliseer het klimaat en bespaar energie in je garage: ontdek onze oplossingen.

Isolatie van de garage 

Wilt u uw garage isoleren? In veel gevallen is dit mogelijk denk aan uw garage dak van binnenuit. De eventuele aanwezige spouwmuur of als er een kruipruimte aanwezig is, kunt u kiezen voor vloer of bodemisolatie. Dit kan zeker de moeite waard zijn om dat er vaak kostbare bezittingen instaan die veilig en droog bewaard moeten worden.

Je garage isoleren levert je een vorstvrije en droge ruimte op waar je overigens ook prettig kunt werken.

 

Wat kost het isoleren van de garage?

Het isoleren van de garage kan relatief voordelig gedaan worden. De prijs is uiteraard afhankelijk van welk deel van de garage je laat isoleren, maar ook van de prijs van het isolatiemateriaal.

 

Veel gestelde vragen over garage isoleren

1Wat zijn de voordelen van garage-isolatie?
Garage-isolatie kan de temperatuur in de garage stabieler houden, wat nuttig kan zijn als je deze ruimte ook gebruikt voor andere doeleinden zoals een werkplaats of opslag. Het kan ook helpen om energie te besparen, vooral als de garage aan je woning is bevestigd en de binnendeur vaak open staat.
2Hoeveel kan ik besparen met garage-isolatie?
De exacte besparing die garage-isolatie kan opleveren, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de garage, hoe goed de rest van je woning is geïsoleerd, en hoe je de garage gebruikt. Als de garage bijvoorbeeld ook als woon- of werkruimte wordt gebruikt, kan de besparing hoger zijn.
3Is mijn garage geschikt voor isolatie?
De meeste garages kunnen worden geïsoleerd, maar de beste methode hangt af van het type garage. Een vrijstaande garage kan bijvoorbeeld anders worden geïsoleerd dan een garage die aan het huis is bevestigd. Ook de bouwmaterialen van de garage kunnen van invloed zijn op de isolatiemethode.
4Wat kost garage-isolatie?
De kosten van garage-isolatie hangen af van de grootte van de garage en het soort isolatiemateriaal dat je kiest. Over het algemeen kun je rekenen op een bedrag tussen de €20 en €50 per vierkante meter.
5Welke materialen zijn geschikt voor garage-isolatie?
Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor garage-isolatie, zoals glaswol, steenwol, PIR-platen of EPS. Het beste materiaal hangt af van de specifieke situatie, zoals de plaats van de garage en je persoonlijke voorkeuren
6Kan ik subsidie krijgen voor garage-isolatie?
In Nederland is er de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor de isolatie van woningen. Of een garage hier ook onder valt, hangt af van of deze deel uitmaakt van de woning. Het is aan te raden om de meest actuele informatie hierover op te zoeken op de website van de Rijksoverheid.
7Hoe lang duurt het om garage-isolatie aan te brengen?
Het aanbrengen van garage-isolatie kan meestal binnen één tot enkele dagen worden gedaan, afhankelijk van de grootte van de garage en het gekozen isolatiemateriaal.
8Wat is de terugverdientijd van garage-isolatie?
De terugverdientijd van garage-isolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de kosten van het isolatiemateriaal, de energieprijzen en je huidige energieverbruik. Als je de garage bijvoorbeeld ook als woon- of werkruimte gebruikt, kan de terugverdientijd korter zijn.