parallax background

Vloerisolatie.

Professionele vloerisolatie voor energiebesparing en verhoogd comfort

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een belangrijke investering voor iedereen die wil besparen op zijn energierekening en tegelijkertijd meer comfort in huis wil creëren. Bij Vastgoed Isolatie zijn wij gespecialiseerd in het isoleren van verschillende soorten vloeren, van betonnen vloeren tot houten vloeren.

Met onze expertise en hoogwaardige isolatiematerialen zorgen wij ervoor dat uw vloer optimaal geïsoleerd is, zodat u geen warmte meer verliest en bespaart op uw energierekening.

Kies het juiste isolatiemateriaal voor uw vloer

Bij vloerisolatie maken wij gebruik van verschillende isolatiematerialen, zoals EPS, PUR en PIF. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw vloer hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer, de staat van de vloer en uw budget. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het isoleren van verschillende soorten vloeren en adviseren u graag over de beste isolatiemethode voor uw pand.

Vloerisolatie heeft vele voordelen. Zo zorgt het niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor meer comfort in uw woning of bedrijfspand. Een goed geïsoleerde vloer houdt namelijk niet alleen de warmte binnen, maar ook het geluid en de vochtigheid buiten. Dit betekent dat u minder last heeft van koude voeten en dat de luchtvochtigheid in uw woning beter gereguleerd wordt.

Daarnaast is vloerisolatie goed voor het milieu en verhoogt het de waarde van uw pand. Een goed geïsoleerde vloer zorgt namelijk voor een lagere CO2-uitstoot en draagt bij aan een duurzamere wereld. Bovendien is een goed geïsoleerde vloer een belangrijk pluspunt bij de verkoop van uw woning of bedrijfspand.

Eenvoudig en snel vloerisolatie voor meer comfort en energiebesparing

Het isoleren van uw vloer is een relatief eenvoudige en snelle klus, die vaak binnen een dag gedaan kan worden. Onze vakmensen gaan te werk met de grootste zorg en zorgen ervoor dat uw vloer na de isolatie weer netjes en strak wordt afgewerkt. U kunt dus snel weer genieten van een comfortabeler en energiezuiniger pand.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van vloerisolatie voor uw woning of bedrijfspand? Neem dan gerust contact op met Vastgoed Isolatie. Onze experts staan altijd voor u klaar en adviseren u graag over de beste isolatiemethode voor uw pand.

 

Veel gestelde vragen over vloerisolatie

1Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?
Vloerisolatie heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het voor een aangenamere binnentemperatuur in de woning, omdat de vloer minder koud aanvoelt. Het zorgt ook voor energiebesparing, omdat er minder warmte verloren gaat, waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast kan het vochtproblemen in de woning verminderen.
2Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?
De exacte besparing is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en het type van je woning, je stookgedrag en het soort isolatie dat wordt gebruikt. Gemiddeld kun je met vloerisolatie zo'n 10 tot 15% besparen op je stookkosten.
3Is mijn vloer geschikt voor isolatie?
De meeste vloeren zijn geschikt voor isolatie, maar er zijn een paar factoren om rekening mee te houden. Als er een kruipruimte onder je vloer zit die hoog genoeg is (minimaal 50 cm), kan vloerisolatie meestal vrij eenvoudig worden toegepast. Als er geen kruipruimte is, zijn er nog steeds mogelijkheden, maar de installatie kan dan complexer en duurder zijn.
4Wat kost vloerisolatie?
De kosten voor vloerisolatie variëren afhankelijk van het oppervlakte van de vloer en het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €20 en €30 per vierkante meter.
5Welke materialen zijn geschikt voor vloerisolatie?
Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor vloerisolatie, zoals PUR-schuim, minerale wol (glas- of steenwol), EPS-parels, of isolatieplaten van PIR of XPS. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen op het gebied van isolatiewaarde, prijs en duurzaamheid.
6Kan ik subsidie krijgen voor vloerisolatie?
Ja, in Nederland kun je mogelijk subsidie krijgen voor het isoleren van je vloer via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Het exacte bedrag en de voorwaarden kunnen echter variëren, dus het is aan te raden om de meest actuele informatie op te zoeken op de website van de Rijksoverheid.
7Hoe lang duurt het om vloerisolatie aan te brengen?
Het aanbrengen van vloerisolatie duurt meestal niet langer dan een dag, afhankelijk van de grootte van de vloer en de gekozen methode van isolatie.
8Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?
De terugverdientijd van vloerisolatie is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de energieprijzen, je stookgedrag en de specifieke eigenschappen van je woning. Over het algemeen kun je echter verwachten dat je de investering in vloerisolatie binnen ongeveer 7 tot 10 jaar terug

Onze adviseurs staan voor je klaar

Vragen over jouw huis isoleren?

Naam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
* verplichte velden