parallax background

Spouwmuurisolatie.

Bij Vastgoed Isolatie zijn wij gespecialiseerd in spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie

Bij Vastgoed Isolatie zijn wij gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Een spouwmuur is een muur die bestaat uit twee lagen metselwerk met daartussen een lege ruimte, de spouw genoemd. Deze lege ruimte kan worden opgevuld met isolatiemateriaal om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen en zo uw energierekening te verlagen. Bij ons kunt u rekenen op vakmanschap en hoogwaardige materialen voor een perfecte isolatie van uw spouwmuur.

Het isoleren van uw spouwmuur brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt spouwmuurisolatie voor een lagere energierekening, omdat er minder warmte verloren gaat via uw muren. Dit betekent dat u in de winter minder hoeft te stoken en in de zomer een koeler huis heeft. Daarnaast draagt spouwmuurisolatie bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf, zoals van het verkeer op straat. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning.

Professionele spouwmuurisolatie met hoogwaardige materialen

Bij het isoleren van uw spouwmuur maken wij gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen, zoals EPS-parels, glaswol en Enverifoam. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van uw muren, de dikte van de spouw en uw budget. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het isoleren van spouwmuren en adviseren u graag over de beste isolatiemethode voor uw pand.

Het isoleren van uw spouwmuur is een relatief eenvoudige en snelle klus, die vaak binnen een dag gedaan kan worden. Onze vakmensen gaan te werk met de grootste zorg en zorgen ervoor dat uw muur na de isolatie weer netjes en strak wordt afgewerkt. U kunt dus snel weer genieten van een comfortabeler en energiezuiniger pand.

Ontdek of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie

Het is belangrijk om te weten dat niet elke woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Bijvoorbeeld woningen die voor 1920 zijn gebouwd hebben vaak geen spouwmuur. Ook woningen die gebouwd zijn na 1975 zijn vaak al geïsoleerd en hebben geen spouwmuur meer. Wilt u weten of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie? Neem dan contact op met onze isolatiespecialisten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van spouwmuurisolatie voor uw woning? Neem dan gerust contact op met Vastgoed Isolatie. Onze experts staan altijd voor u klaar en adviseren u graag over de beste isolatiemethode voor uw pand.

 

Veel gestelde vragen over spouwmuurisolatie

1Kan ik subsidie ontvangen op spouwmuurisolatie?
Ja, in Nederland zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor het isoleren van je woning, waaronder ook voor spouwmuurisolatie. De overheid stimuleert deze energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De voorwaarden en het exacte subsidiebedrag kunnen echter per jaar verschillen, dus het is raadzaam om de actuele informatie hierover op te zoeken op de website van de Rijksoverheid.
2Hoelang duurt het isoleren van de spouwmuur?
Het isoleren van een spouwmuur is over het algemeen een klus die binnen één dag kan worden uitgevoerd, afhankelijk van de grootte van het huis. Het is een relatief eenvoudige en snelle manier om de isolatie van je woning te verbeteren.
3Hoe lang duurt het voordat spouwmuurisolatie terugverdiend is?
De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de spouw, het gekozen isolatiemateriaal en de energieprijzen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd echter tussen de 3 en 5 jaar.
4Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?
Of een woning geschikt is voor spouwmuurisolatie hangt af van de bouwperiode en de constructie van de woning. Over het algemeen zijn huizen gebouwd tussen 1920 en 1980 met een spouwmuur goed geschikt voor spouwmuurisolatie. Een professional kan beoordelen of jouw woning geschikt is voor deze vorm van isolatie.
5Wat kost spouwmuurisolatie?
De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de grootte van je woning en het soort isolatiemateriaal dat je kiest. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €15 en €30 per vierkante meter.
6Welke materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?
Er zijn verschillende materialen geschikt voor spouwmuurisolatie, waaronder EPS-parels, PUR-schuim en minerale wol zoals glaswol of steenwol. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van isolatiewaarde, prijs, en duurzaamheid.
7Hoe werkt spouwmuurisolatie?
Bij spouwmuurisolatie wordt isolatiemateriaal in de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) van een woning aangebracht. Dit gebeurt door kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur te boren en daar het isolatiemateriaal in te spuiten. De gaatjes worden vervolgens netjes weer dichtgemaakt.
8Van spouwmuurisolatie krijg je vocht en schimmel problemen, klopt dit?
Nee, dit is een misverstand. Als spouwmuurisolatie op de juiste manier wordt uitgevoerd, kan het juist helpen om vochtproblemen te verminderen, omdat het de muren beter isoleert en zo condensvorming helpt voorkomen. Schimmelproblemen ontstaan meestal door een gebrek aan ventilatie, niet door de isolatie zelf. Het is wel belangrijk dat de isolatie correct wordt aangebracht door een professional.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Vragen over jouw huis isoleren?

Naam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
* verplichte velden