parallax background

Kruipruimte isolatie.

Een slimme manier om uw woning of bedrijfspand te isoleren en te besparen op uw energierekening.

Kruipruimte isolatie

In de kruipruimte kunnen er twee type isolatiemethoden toegepast worden:

  • Vloerisolatie – rechtstreeks tegen de onderkant van de vloer.
  • Bodemisolatie – los gestorte materialen op het zandbed.

Afhankelijk van uw type kruipruimte wordt er een advies gegeven o.b.v. technische uitvoerbaarheid en haalbaarheid. Beide maatregelen hebben namelijk hun eigen minimale uitvoeringseisen en specificaties.

Wanneer de kruipruimte een hoogte heeft tot 45cm valt de optie voor vloerisolatie af. De werkhoogte is hierbij te laag om isolatie aan te brengen tegen de onderzijde van de vloer. Indien dit het geval is blijft de optie bodemisolatie over om uw kruipruimte te voorzien van isolatie.

Voordelen bodemisolatie 

  • Toepasbaar in krappe kruipruimten
  • Houd optrekkend vocht en koud tegen
  • Verbeterd kruipruimte klimaat
  • Koude vloer warmt op
  • Neemt geen vocht op
  • Schimmelvrij

 

Bij woningen zonder toegang naar de kruipruimte kan er in de meeste gevallen gekozen worden om de bodemisolatie van buitenaf de kruipruimte in te blazen. Bij deze methode wordt de bodemisolatie in de vorm van losse EPS-parels middels een slang en een lans met luchtdruk de kruipruimte ingebracht . Bij deze methode dienen er boringen aangebracht te worden van buitenaf door de fundering de kruipruimte in.

Indien de kruipruimte een werkhoogte heeft van 45cm of hoger kan er vloerisolatie worden aangebracht tegen de onderzijde van de vloer.

 

Veel gestelde vragen over kruipruimte isolatie

1Wat zijn de voordelen van kruipruimte-isolatie?
Kruipruimte-isolatie kan helpen om vocht- en schimmelproblemen te verminderen, omdat het de grondtemperatuur van de ruimte verhoogt en vochtigheid vermindert. Daarnaast kan het ook helpen om de vloer warmer aan te laten voelen en kan het bijdragen aan een lagere energierekening.
2Hoeveel kan ik besparen met kruipruimte-isolatie?
Hoeveel je kunt besparen met kruipruimte-isolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van je huis en je huidige energieverbruik. Over het algemeen kun je met kruipruimte-isolatie echter ongeveer 10 tot 15% besparen op je stookkosten.
3Is mijn kruipruimte geschikt voor isolatie?
De meeste kruipruimtes zijn geschikt voor isolatie, mits ze goed toegankelijk zijn en voldoende hoogte hebben (minimaal 35 cm). Als de kruipruimte erg vochtig is of als er veel puin ligt, kunnen deze problemen eerst aangepakt moeten worden.
4Wat kost kruipruimte-isolatie?
De kosten van kruipruimte-isolatie zijn afhankelijk van de grootte van de kruipruimte en het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €20 en €30 per vierkante meter.
5Welke materialen zijn geschikt voor kruipruimte-isolatie?
Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor kruipruimte-isolatie, zoals EPS-parels, PUR-schuim of isolatiedekens. De keuze voor het materiaal hangt af van de specifieke situatie, zoals de hoogte en toegankelijkheid van de kruipruimte.
6Kan ik subsidie krijgen voor kruipruimte-isolatie?
Ja, in Nederland kun je mogelijk subsidie krijgen voor kruipruimte-isolatie via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De exacte hoogte van de subsidie en de voorwaarden kunnen echter per jaar variëren, dus het is aan te raden om de meest actuele informatie op te zoeken op de website van de Rijksoverheid.
7Hoe lang duurt het om kruipruimte-isolatie aan te brengen?
Het aanbrengen van kruipruimte-isolatie kan meestal binnen één dag worden gedaan, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het type isolatie dat wordt gebruikt.
8Wat is de terugverdientijd van kruipruimte-isolatie?
De terugverdientijd van kruipruimte-isolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de kosten van het isolatiemateriaal, de energieprijzen en je huidige energieverbruik. Gemiddeld kun je verwachten dat je de investering in kruipruimte-isolatie binnen ongeveer 7 tot 10

Jorben staat voor je klaar

Vragen over jouw huis isoleren?

Naam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
* verplichte velden