parallax background

Gevelisolatie.

Een effectieve manier om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen

Gevelisolatie

Dit systeem kan worden toegepast bij oudere panden welke niet voorzien zijn van een spouwmuur of waarbij de buitengevels een beschermd stadsgezicht hebben.

Tijdens de verbouwing van het pand dient er aan de binnenzijde een nieuw houtskelet binnenblad te worden gemaakt door een aannemer. Tussen de houten stijlen en regels wordt er d.m.v. gespoten polyurethaanschuim een luchtdichte en naadloze isolatielaag gecreëerd. Door de hoge isolatiewaarde van het schuim kan er al met 80mm een isolatiewaarde gehaald worden van 3,50m2K/W (met 100mm een isolatiewaarde van 4,50m2K/W).

Aandachtspunten uitvoering:

  • Voorafgaand aan het isoleren het regelwerk is gemonteerd
  • De kopse kanten van het regelwerk zijn afgeplakt met ducttape (i.v.m. spuitnevel)
  • Installatietechnisch alles klaar is o.a. elektra, wandcontactdozen en cv
  • De dagkanten van gevelopeningen zijn opgedikt
  • Raampartijen zijn afgeplakt i.v.m. de spuitnevel

Gevelisolatie van topkwaliteit

Bij Vastgoed Isolatie bieden wij hoogwaardige oplossingen voor gevelisolatie. Onze isolatiematerialen zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan de meest recente normen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Transparante offertes voor gevelisolatie bij Vastgoed Isolatie

Wij begrijpen dat het isoleren van de gevel een flinke investering kan zijn. Daarom zorgen wij voor een heldere offerte waarin alle kosten worden meegenomen. Op die manier weet jij precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Kies voor gevelisolatie van Vastgoed Isolatie en profiteer van een duurzamer en comfortabeler pand, met lagere energiekosten en een hogere waarde.

 

 

Ontdek de ideale isolatiematerialen voor uw gevel

Bij gevelisolatie zijn er verschillende isolatiematerialen beschikbaar, zoals Polyurethaanschuim, Pir of Vlaswol. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw gevel hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte en uw budget. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het isoleren van gevels adviseren u graag over de beste isolatiemethode voor uw pand..

 

Veel gestelde vragen over gevelisolatie

1Wat zijn de voordelen van gevelisolatie?
Gevelisolatie kan helpen om de temperatuur in je woning beter te reguleren, waardoor je energie kunt besparen en je comfort kunt verhogen. Het kan ook bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Daarnaast kan gevelisolatie de waarde van je woning verhogen en de levensduur van de gevel verlengen.
2Hoeveel kan ik besparen met gevelisolatie?
Hoeveel je precies kunt besparen met gevelisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en het type van je woning, je huidige energiegebruik en het soort isolatie dat je kiest. Over het algemeen kun je echter met gevelisolatie zo'n 20 tot 25% besparen op je stookkosten.
3Is mijn gevel geschikt voor isolatie?
Of je gevel geschikt is voor isolatie hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld, bij oudere huizen met spouwmuren is spouwmuurisolatie vaak een goede optie, terwijl bij huizen zonder spouw, of met een spouw die niet geschikt is voor isolatie, buitengevel- of binnengevelisolatie kan worden overwogen. De staat van de gevel is ook belangrijk; eventuele scheuren of vochtproblemen moeten eerst worden aangepakt.
4Wat kost gevelisolatie?
De kosten voor gevelisolatie variëren sterk, afhankelijk van het type isolatie (spouwmuurisolatie, binnen- of buitengevelisolatie) en de grootte van de gevel. De kosten voor spouwmuurisolatie liggen over het algemeen tussen de €15 en €30 per vierkante meter, terwijl binnen- en buitengevelisolatie vaak duurder zijn.
5Welke materialen zijn geschikt voor gevelisolatie?
Er zijn diverse materialen die kunnen worden gebruikt voor gevelisolatie, zoals minerale wol (glas- of steenwol), EPS-parels, PUR-schuim, of isolatieplaten van PIR of XPS. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van het type isolatie dat je kiest.
6Kan ik subsidie krijgen voor gevelisolatie?
Ja, in Nederland kun je mogelijk subsidie krijgen voor gevelisolatie via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De precieze voorwaarden en het subsidiebedrag kunnen per jaar verschillen, dus het is aan te raden om de meest actuele informatie op te zoeken op de website van de Rijksoverheid.
7Hoe lang duurt het om gevelisolatie aan te brengen?
Het aanbrengen van gevelisolatie kan variëren van één dag (voor spouwmuurisolatie) tot enkele weken (voor binnen- of buitengevelisolatie), afhankelijk van de grootte van de gevel en de gekozen methode van isolatie
8Wat is de terugverdientijd van gevelisolatie?
De terugverdientijd van gevelisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kosten van de isolatie, de energieprijzen en je huidige energieverbruik. Over het algemeen kun je verwachten dat de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie tussen de 3 en 5 jaar ligt, terwijl de terugverdientijd voor binnen- of buitengevelisolatie langer kan zijn.